27. 10. 2007

Gothic moda


Účesy

Účesy v gothic módě jsou různé, nejčastěji vídáme dlouhé, rovné, černé vlasy. Také se nosí ofiny do půl čela. Vlasy mohou být i červené, fialové, ale i blond, prostě, co se vám líbí, to noste, na ostatní se neohlížejte, hlavní je to, v čem se cítíte dobře. Muži mají také často dlouhé vlasy, ty ale nejsou barvené až na pár případů.

Oblečení

Muži na Gothic scéně chodí často v oblečení unisex, tedy jako ženy, nosí sukně,

upnutá trička, někdy průhledná... U nás ale v tomto Gotika nepotkáte,

možná na sraze, ale navenek se každý krotí, nebo se mu to prostě nelíbí.

Make-up

Skoro každý gotik miluje černou, proto se v goth líčení kombinuje bílá a černá. Bílý je obličej a černě, nebo tmavé jsou oči, nehty a ústa.Není to však podmínkou, nezapomínejte, že gotika je hlavně ve způsobu života a myšlení, ale když chcete být temný i vizuálně...

Základem pro make-up je opravdu ten nejsvětlejší odstín, sice se špatně shání, ale trpělivost růže přináší. Dbejte na důkladné rozetření a zamaskování zarudlých míst a kruhů pod očima. Použijte pudr, pokud možno bílý, seženete ho na některém z internetových obchodů, ale není to zrovna levná záležitost. Platí, co bělejší make-up, tím lepší.

Oči se orámují černou tužkou, jak, to je jen na vás, ale pozor, aby jste spíš lidi nepoděsili, i když společnost většinou akceptuje různé skupinky lidí, tak věřte, že by zírali. Naneste černý, nebo tmavě šedý oční stín a černou řasenku. Stíny mohou být i červené, nebo fialové, to je na vás. Černou rtěnku na den nedoporučuji, stačí temnější odstín červené, nebo do fialova. Odvážnější líčení si nechte na Goth srazy, nebo na noc.

Součástí goth líčení je samozřejmě i černý lak na nehty.Zkuste se v drogerii zeptat, sice na vás bude prodavačka asi koukat, ale nakonec seženete.

Žádné komentáře: