5. 1. 2008

DragonForce


DragonForce vznikli původně ze zbylých členů black metalové skupiny Demoniac a z dalších okrajových metalových skupin, pod jménem DragonHeart, ale brzy změnili své jméno na DragonForce, před vydáním komerčního alba, kvůli možným problémům s obchodní značkou brazilské skupiny Dragonheart. Jejich kariéra začala vydáním jejich první písně na první inkarnaci MP3.com, kde se vyšplhali na špici žebřícků heavy metalové hudby. V prvních měsících si hit "Valley of the Damned" stáhlo přes 500 000 lidí. Dva z původních členů, Steve Williams a Steve Scott, rychle opustili kapelu, aby založili power metalovou skupinu Power Quest.

DragonForce si po léta užívali zvyšující se popularitu vydáním tří alb a ježděním po mnoha turné s podporou skupin Helloween, W. A. S. P a Iron Maiden. Jejich turné 2005 na podporu alba Sonic Firestorm zahrnovalo pomoc od skupin Angra a Mendeed, během cesty přes Velkou Británii. 28. října roku 2005, basista Adrian Lambert ohlásil odchod ze skupiny, aby se mohl více soustředit na výchovu svého malého syna (Lambert později v interview odhalil, že musel skupinu opustit kvůli hudebním odlišnostem s Hermanem a Samem). Byl nahrazen v roce 2006 Frédéricem Leclercqem, který byl uznán oficiálním členem až po té, co se předvedl na turné. Téměř po měsíci od Lambertova odchodu, 23. listopadu 2005, podepsali DragonForce smlouvu s Roadrunner Records ve Velké Británii, Francii, Austrálii a Novém Zélandě a vydali jim jejich nové album Inhuman Rampage 9. ledna 2006.

Po problémech s vydáním Inhuman Rampage v Severní Americe DragonForce vydali album pod Roadrunner Records 20. ledna 2006. Skupina se poprvé ve spojených státech objevila na US Sunday, 30. dubna 2006, ve Worcesteru v Palladiu na výročním festivalu New England Metal and Hardcore Festival. V březnu se chtěl Herman Li připojit k nějakému americkému turné, jako třeba Sounds of Underground nebo Ozzfest. Byli připsání k Ozzfestu v květnu jako zahajující skupina na hlavní scéně. DragonForce si vymezili data na turné po spojených státech také mimo dny Ozzfestu. Skupina se vrátila do spojených státu v září roku 2006 pořádajíce cross-country turné a středně velká auditoria jako například v The Warfield v San Francisku. Také se vrátili do The Palladium, kde se konalo jejich první představení ve spojených státech. Po tomto pořádali po Velké Británii turné Inhuman Rampage Second Strike až do prosince 2006.

ZP Theart - zpěvHerman Li - hlavní/rytmická kytara & zpěv na pozadí
Sam Totman - hlavní/rytmická kytara & zpěv na pozadí
Vadim Pruzhanov - klávesy & zpěv na pozadí
Dave Mackintosh - bicí & zpěv na pozadí
Frédéric Leclercq - basová kytar & zpěv na pozadí

Žádné komentáře: