24. 12. 2007

Dream Evil

Heavy/Rocková kapela DREAM EVIL vznikla roku 1999 ve švédském Gothenburgu.Základní sestava byla Niklas Isfeldt - zpěv , Gus G. - kytara , Fredrik Nordström - kytara & klávesy , Peter Stilfors - basskytara.Bubeníka sehnali až roku 2001 a byl jím Snowy Shaw,známý z KING DIAMOND,MERCYFUL FATE,THERION a dalších světoznámých skupin.
Roku 2002 vyšlo debutové album s názvem "DragonSlayer".Je to velmi povedená deska s dvanácti skladbami.Album je dost atmosferické,jedna písen rocková,jedna heavy metalová atd.Píše se 27.leden 2003 a za pulty nečekaně brzo po vydání předchozího alba přibývá další album - "Evilized".Uspěchanost je na tomto albu trochu poznat,je takové nedokonalé,bez nápadu.V říjnu téhož roku vyšel ještě singl "Children of the Night".
V dubnu 2004 vyšel nový singl k následujícímu albu "The Book of Heavy Metal",a byl to singl "The First Chapter".Poslední den v květnu jsme se konečně dočkali alba již jmenovaného.Jako poslední bylo natočeno v základní sestavě kapely.Album obsahuje pecky jako titulní skladbu The Book of Heavy Metal (March of the Metallians),Tired,M.O.M. a další.Je to velmi silné album.
Ovšem hned po vydání alba přišla pro fans DE špatná zpráva - Gus G. opouští kapelu.Důvodem bylo vysoké zatížení,jelikož fungoval v dalších třech kapelách : FIREWIND,MYSTIC PROPHECY a NIGHTRAGE,navíc s ARCH ENEMY jel rok na to i tour.V DREAM EVIL ho nahradil Markus Fristedt.V srpnu 2005 byl oznámen odchod zpěváka Niklase Isfeldta a basáka Petera Stillforse.Ovšem za měsíc byli oba členové zpátky.Měsíc co v kapele nebyli je za mikrofonem nahradil Jake E.Berg a čtyřstrunný drnčivý nástroj na sebe nasadil Tommy Larsson.A aby toho nebylo málo,začátkem roku 2006 odchází definitivně ze skupiny bubeník Snowy Shaw,a nahrazuje ho Patrik Jerksten,jenž si nechá říkat Pat Power.
V této konečné sestavě kapela nahrála album "United",jež vyšlo 31.října 06.Na úvodní pecku Fire!Battle!In Metal! byl natočen videoklip.Další hity na CD jsou třeba United,Evilution nebo Higher on Fire.I přes neustálé změny v sestavách v poslední době se DE povedlo vydat velmi dobré album.

Žádné komentáře: